Onze nesten

Onderstaand vindt u een overzicht van onze Nesten. Onder het overzicht vind je algemene informatie over onze pups en onder welke voorwaarden deze worden afgegeven aan een mogelijk nieuw baasje.

Extra informatie

In het jaar 2022 verwachten wij geen nestjes meer. Indien de gezondheid van onze Fiep het toelaat verwachten we ons volgende nestje op zijn vroegst in het voorjaar 2023.

v.d. Keienslöppers is lid van de Nederlandse Teckel Club en we fokken volgens de door de rasvereniging vastgestelde kynologische fokrichtlijnen. Dit betekent dat onze honden bijvoorbeeld een oog-test ondergaan en worden gekeurd op fokgeschiktheid. Wij selecteren de dek-reu op positieve gedrags- en uiterlijke kenmerken om zo het teckel-ras te versterken en ongewenste afwijkingen te voorkomen. We zijn geen geregistreerd clubfokker en wonen niet de daarvoor verplichte ledenvergaderingen bij.

Voordat wij onze honden mee geven aan een nieuwe baasje is:

  • er een gezondheidsverklaring van de dierenarts;
  • de afstamming op basis van DNA van de pup gecontroleerd;
  • de pup gechipt, ingeënt, ontwormd en geregistreerd in een databank;
  • de pup minstens 9 weken oud;
  • voor elke pup een stamboom aangevraagd/beschikbaar;
  • met het nieuwe baasje een koopovereenkomt opgesteld;
  • vastgesteld dat de pup goed terecht komt;
  • er een puppy-pakket samengesteld voor de eerste week.

Wij blijven graag in contact met de nieuwe baasjes. Verder kan je altijd bij ons terecht voor vragen en advies. Natuurlijk vinden we het enorm leuk om in contact te blijven en af en toe een foto te ontvangen om op deze site te plaatsen.

De toewijzing van een pup uit een van onze nesten zal afhangen van het contact met de koper. We letten op het enthousiasme, voorbereiding, betrokkenheid van de koper. Een fijn nieuwe thuis voor onze pups vinden wij het aller belangrijkst. Hieraan besteden we veel aandacht.

Geen pups meer beschikbaar?

Wij van de Keienslöppers fokken uit passie voor het ras en uit onze liefde voor honden. Dit betekent dat wij fokken op basis van de regels die door de raad van beheer en de kynologisch rassenvereniging de Nederlandse teckelclub zijn vastgesteld. Dit betekent ook dat er slechts één keer per jaar een nestje beschikbaar is.

Bent u opzoek naar een nieuw maatje en heeft u deze nog niet gevonden? Gebruik bij uw zoektocht dan a.u.b. gebruik van de LICG checklist nieuwe pup. Op deze manier levert u meteen een bijdrage aan het voorkomen van ongewenste fokpraktijken, onnodig dier- en gezinsleed en een sterk teckel ras in Nederland.

Ook kunt u terecht bij andere erkende fokkers die tevens met de grootste zorg teckelnestjes fokken. Deze kunt u vinden op deze pagina. We brengen u graag in contact.

.