2023 – Fiep & Marco Polo

Updates

06 november 2022: Fiep is loops geworden en er zit ruim een jaar tussen het laatste nestje. Dit betekent dat Fiep opnieuw gedekt mag worden 😍. We hebben besloten Fiep weer te laten daten met Marco Polo omdat deze combinatie vorig jaar een prachtig nest heeft opgeleverd. Als we goed nieuws hebben maken we dit hier bekend.

14 december 2022: Fiep heeft een Echo ondergaan in Putten. Dit keer hebben we ervoor gekozen de Echo door een andere (meer gespecialiseerde) dierenarts te laten afnemen. Tijdens de echo heeft de dierenarts minstens 5 pups geteld. We zijn enorm blij met dit eerste resultaat! Helaas zijn de pups nog zo klein dat naast het aantal geen aanvullende kenmerken zijn af te lezen. We zullen dus nog even rustig moeten wachten tot het zover is. Hieronder alvast een foto van de Echo.

15 december 2022: Tijd om de administratie bij te werken. Het tijd om de dekking kenbaar te maken bij de Raad van Beheer. Hiermee is de eerste stap gezet naar het aanvragen van de chips en de stambomen voor de toekomstige pups. De zogenaamde DA vormt de basis waarop alle verdere administratie en registratie wordt gedaan.

01 januari 2023: Gelukkig ligt de jaarwisseling achter ons en is de rust wedergekeerd. Fiep is flink zwanger en loopt door de grote buik niet al te snel meer. Fiep wordt nu drie keer per dag uitgelaten met name om ervoor te zorgen dat ze fit blijft. Het is best een puzzel om daarbij andere honden te vermijden maar elke keer weer de moeite als je ziet hoe vrolijk ze op pad gaat (de beloning na het wandelen heeft daar natuurlijk geen enkele rol in).

10 januari 2023: Vandaag hebben we bevallingsaangifte gedaan bij de Raad van Beheer. Deze aangifte is nodig voor alle vervolgstappen die de RvB uitvoert. Denk hierbij aan afstammingsonderzoek (DNA), Chippen, Opstellen van Stambomen. Ook de stamboomnamen zijn doorgegeven. Deze houden we nog even voor onszelf omdat ze nog niet zijn toegewezen aan een speficieke pup. Het toewijzen doen we pas bij het daadwerkelijk chippen van de honden.

12 januari 2023: Zoals elk jaar maken we een live stream van het nest op onze website. Door een update functioneerde de oude code niet meer. Met een snelle fix is de stream weer hersteld en op de site geplaatst. Hij is nog niet optimaal.

Pups

NaamGeslachtRoepnaamWoonplaats
Boyan v.d. Keiensloppers♂ ReuTakkieDronten
Bart v.d. Keiensloppers♂ ReuKoosWaalwijk
Bodyl v.d. Keiensloppers♀ TeefMoosZevenaar
Benthe v.d. Keiensloppers♀ TeefCocoWesterhoven

Groeicurve

Meer informatie

v.d. Keienslöppers is lid van de Nederlandse Teckel Club en we fokken volgens de door hen opgestelde kynologische richtlijnen. Dit betekent dat onze honden ondermeer een oog-test ondergaan en worden gekeurd op fokgeschiktheid. Verder selecteren wij de dekreu om de positieve en uiterlijke kenmerken van het teckelras te versterken en ongewenste afwijkingen te voorkomen.

Voordat wij onze honden mee geven aan het nieuwe baasje:

  • Is er een gezondheidsverklaring van de dierenarts;
  • Hebben we het DNA van de pup op afstamming laten controleren;
  • Zijn de pups gechipt, ingeënt, ontwormd en geregistreerd in een data-bank;
  • Zijn de pups minimaal 9 weken oud;
  • Hebben we voor elke pup een stamboom aangevraagd;
  • Hebben we een koopovereenkomt opgesteld;
  • Is vastgesteld dat de pup goed terecht komt;
  • Hebben we een puppy-pakket samengesteld voor de eerste weken.

Daarbij blijven we graag in contact en kun je altijd bij ons terecht voor vragen en advies. Natuurlijk vinden we het enorm leuk om in contact te blijven en af en toe een foto te ontvangen om op deze site te plaatsen.

Toekenning van een pup zal afhangen van het contact. We verwachten van het beoogde baasje dat ze op bezoek komt om de pups te bekijken, enthousiast en betrokken is. Dit is voor ons de manier om te beoordelen of en bij wie de pup (goed) terecht komt.